Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@03:14:39 GMT

آرزوی چندین ساله مردم خراسان جنوبی محقق شد

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۲۶۰۳

آرزوی چندین ساله مردم خراسان جنوبی محقق شد

گروه استان‌ها- در مراسمی از طریق ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهور طرح انتقال آب از خلیج فارس به خراسان جنوبی با عنوان خط لوله امید آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از  بیرجند، خشکسالی‌های متوالی استان خراسان جنوبی به قصه‌ای تکراری تبدیل شده و در آخرین ماه‌های قرن هم تداوم داشته و عطش بی‌آبی بر چشمه‌ها، قنات، چاه‌ها و درختان سایه افکنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارندگی در امسال به شدت کاهش یافته و تب خشکسالی در استان آن چنان بالا گرفته که دشت‌های بحرانی به 35 دشت رسیده و حدود 90 درصد از مساحت استان درگیر پدیده و سونامی خشکسالی شده است.

خشکسالی‌های متعدد می‌تواند برای خطه کویری خراسان جنوبی فاجعه‌ای باشد که سفره‌های زیرزمینی را تحت تاثیر قرار داده، روستاها را خالی از سکنه کند و صنعت دامپروری و کشاورزی را با مشکل روبه‌رو کند.

آغاز عملیات اجرایی طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به 7 استان توسط روحانیانتقال آب از دریا به صحرا| طرح انتقال آب خلیج فارس به مس سرچشمه افتتاح شد+تصاویراستاندار اصفهان: انتقال آب خلیج فارس از فرونشست زمین جلوگیری می‌کند

زمستان امسال به ماه آخر خود نزدیک شده اما هنوز قطره‌ای امید در دل مردم و کشاورزان زنده نکرده و قهر طبیعت در شرقی‌ترین نقطه کشور در جریان است.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی با اعلام اینکه میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری تا 22 اسفند 36.3 میلی متر بود گفت: در این مدت بازندگی نسبت به سال گذشته 50 درصد و نسبت به بلند مدت 51 درصد کاهش دارد.

خندان‌رو بیان کرد: بیشترین میزان بارندگی مربوط به شهرستان‌های بشرویه با 47 و خوسف 44.5 میلی‌متر و کمترین آن  مربوط به شهرستان زیرکوه با 27.7 میلی‌متر بوده است.

وی به پیش‌بینی بارندگی‌ها در روزهای باقی مانده از سال اشاره کرد و گفت: با توجه به این‌که از نیمه اسفند گذشته‌ایم میزان بارندگی‌ها برای نیمه اسفند تا نیمه فروردین 1400 پیش‌بینی می‌شود که در حد نرمال باشد و برای برخی از نقاط استان احتمال این‌که بارندگی از حد نرمال بیشتر باشد، وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی اظهار داشت: برای اردیبهشت سال 1400 نیز پیش‌بینی می‌شود میزان بارندگی در استان نرمال باشد و احتمال اینکه در برخی نقاط بارش‌ها از نرمال کمتر باشد وجود دارد.

خندان‌رو درباره دلیل کاهش میزان بارندگی افزود: یکی از دلایل اصلی کاهش میزان بارندگی نفوذ سامانه پرفشار جنب حاره به کشور به ویژه در عرض‌های پایین کشور مانند خراسان‌جنوبی است که باعث می‌شود سیستم‌های جوی به راحتی نتوانند وارد فضای کشور شوند و این مسئله باعث کاهش بارندگی در کشور و خراسان‌جنوبی شده است.

هر از گاهی مسئولان هر روز وعده‌ای جدید در قالب انتقال آب از دریای عمان، انتقال آب از سد دوستی داده‌اند و در چند وقت اخیر بود که خبرهای خوش انتقال آب از خلیج فارس برای استان‌های شرق کشور از جمله خراسان جنوبی مطرح شد.

حال امروز این وعده محقق شد و در مراسم ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهور طرح انتقال آب از خلیج فارس به خراسان جنوبی آغاز شد که برای این پروژه 128 هزار میلیارد تومان هزینه شده و هفت استان کشور از نعمات آن بهره‌مند خواهند شد.

رئیس جمهور در آیین افتتاح این طرح گفت: با افتتاح طرح انتقال آب، کار بسیار بزرگی در دولت دوازدهم صورت گرفت و طرحی که آرزوی دیرینه مردم اصفهان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی بود محقق شد.

انتهای پیام/254/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میزان بارندگی طرح انتقال آب خراسان جنوبی انتقال آب خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۲۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • مهار ۷۰ میلیون متر مکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۷۰ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ورود سامانه جدید بارندگی به خراسان جنوبی
  • میزان بارش باران در ۷۲ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد
  • آرزوی سه ساله تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن شیراز
  • خسارت سیلاب آن روی سکه بارندگی‌ها
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • مختاران سربیشه در صدر جدول بارندگی‌های خراسان جنوبی
  • مختاران سربیشه با ۷۳ میلیمتر رکورددار بارندگی‌های شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی